MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podagrycznik pospolity (Aegopodium podagraria) ma jadalne...
fot. David_Bokuchava/Getty Images

Wiosenne chwasty na talerzu. Te dzikie rośliny są smaczne i zdrowe, możesz jeść je nawet na surowo, żeby uzupełnić poziom witamin

Jadalne chwasty na wiosnę. Podagrycznik pospolity

Podagrycznik pospolity (Aegopodium podagraria) ma jadalne młode listki (najlepiej jeszcze niemal przezroczyste), które przypominają pod względem smaku seler naciowy, mają też intensywny aromat ziołowy. Gdy są starsze, jada się tylko ich ogonki o charakterystycznym trójkątnym przekroju. Można jeść je na kanapkach, w miksowanych sosach, zupach.

Zobacz również

Mnóstwo ludzi na starachowickich Piachach. Tak relaksowali się nad wodą (ZDJĘCIA)

Mnóstwo ludzi na starachowickich Piachach. Tak relaksowali się nad wodą (ZDJĘCIA)

18-latek dachował w rowie dzień po zdanym egzaminie na prawo jazdy

18-latek dachował w rowie dzień po zdanym egzaminie na prawo jazdy

Polecamy

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Uhonorowanie Zasłużonych  w Panteonie Górnośląskim

Uhonorowanie Zasłużonych w Panteonie Górnośląskim