MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania...
fot. nadianb/123RF

Tych produktów nigdy nie jedz surowych! Grozi to zatruciem i może mieć poważne skutki. Uważaj w szczególności na ziemniaki i mięso

Surowa mąka

NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania ciasta, może grozić zakażeniem układu pokarmowego bakteriami E. coli, Salmonelli czy Listerii. Mogą one trafić do mąki jeszcze na polu, ale także później w trakcie produkcji i transportu. Jedynie poddanie jej obróbce cieplnej pozwala na pozbycie się drobnoustrojów. Należy pamiętać także o dokładanym umyciu powierzchni, z którymi miało styczność surowe ciasto czy sama mąka.

Zobacz również

Taniec pod Gwiazdami wraca nad Zalew Borki w Radomiu. Wiemy kiedy pierwsza potańcówka

NOWE
Taniec pod Gwiazdami wraca nad Zalew Borki w Radomiu. Wiemy kiedy pierwsza potańcówka

Lechia oddała bramkarza, a sprowadziła innego. W sobotę mecz z Tylko Lechią Gdańsk

Lechia oddała bramkarza, a sprowadziła innego. W sobotę mecz z Tylko Lechią Gdańsk

Polecamy

Najlepsze drożdżówki z porzeczkami. Poprosisz o dokładkę

Najlepsze drożdżówki z porzeczkami. Poprosisz o dokładkę

Nowa podstawa programowa z religii. Będą kolejne zmiany?

Nowa podstawa programowa z religii. Będą kolejne zmiany?

Zaniżone oceny, nietrwały tusz. Nauczyciel o wpadkach podczas wypełniania świadectw

Zaniżone oceny, nietrwały tusz. Nauczyciel o wpadkach podczas wypełniania świadectw