MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Cukinia

Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o grubości 1-1,5 cm. Mniejsze okazy można rozkroić na połówki. Połóż je na ruszcie miąższem do dołu, piecz 3-4 min, a następnie obróć i dopiecz przez kilka minut, aż zmięknie – w sumie ok. 8 minut. Cukinię na szaszłyki pokrój w kostki o boku 2-3 cm lub podobne kawałki w taki sposób, by na każdym z nich była skóra – i to właśnie w nią wbijaj patyczek, by warzywo trzymało się na miejscu.

Zobacz również

Wepchnął wędkarza do stawu, wcześniej mu groził śmiercią. Znieważył też policjantów

Wepchnął wędkarza do stawu, wcześniej mu groził śmiercią. Znieważył też policjantów

Wygięta szyna na Podwalu. Pięcioletniej tradycji stała się zadość. Będzie remont?

NOWE
Wygięta szyna na Podwalu. Pięcioletniej tradycji stała się zadość. Będzie remont?

Polecamy

Jak zrobić perfekcyjną bułkę tartą? Jeden trik sprawia, że jest rumiana i chrupiąca

Jak zrobić perfekcyjną bułkę tartą? Jeden trik sprawia, że jest rumiana i chrupiąca

Zostań superbohaterem i ratuj ludzkie życie! To musisz wiedzieć o oddawaniu krwi

Zostań superbohaterem i ratuj ludzkie życie! To musisz wiedzieć o oddawaniu krwi

Prosta przekąska z sezamem do meczu. Te precelki będą rozchwytywane

Prosta przekąska z sezamem do meczu. Te precelki będą rozchwytywane