8 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![MIĘSO MIELONE - JAK JE MROZIĆ?...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/16/01/62124a72f070d_o_large.jpg)
fot. pixabay.com
Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne
Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone
MIĘSO MIELONE - JAK JE MROZIĆ?
Mięso mielone najlepiej przechowywać w lodówce w temperaturze 2-3 stopni, maksymalnie kilka godzin. Mięso mielone można jednak zamrozić. Ważne jest, aby nie mrozić go w opakowaniu, w którym zostało przyniesione ze sklepu. Folie, tacki czy pudełka najlepiej wyrzucić a mięso owinąć w folię i nie dopuścić, aby pojawiło się w niej powietrze. Następnie zapakować w torbę do mrożenia lub inny nieprzepuszczający wilgoci materiał. Dobrze jest też zapisać na opakowaniu datę mrożenia, ponieważ mięso nie powinno być przechowywane dłużej niż 2 miesiące (w przypadku wieprzowiny) i dłużej niż 3 miesiące (w przypadku wołowiny).