Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Festiwal Kulinarny w Jastrzębiu-Zdroju: Michał Bałazy gotował dla jastrzębian

KASIA
Michał Bałazy na Festiwalu kulinarnym w Jastrzębiu-Zdroju
Michał Bałazy na Festiwalu kulinarnym w Jastrzębiu-Zdroju fot. AR Infomag
Festiwal Kulinarny w Jastrzębiu-Zdroju: Michał Bałazy gotował dla jastrzębian. Znany jastrzębski kucharz robił pokazy gotowania, a później mieszkańcy sami mogli ocenić jego potrawy. Zobaczcie zdjęcia z tej imprezy!

Festiwal Kulinarny w Jastrzębiu-Zdroju: Michał Bałazy gotował dla jastrzębian

W minioną niedzielę, w Parku Zdrojowym, odbył się pierwszy Festiwal Kulinarny „Kreacje Smaku z Michałem Bałazym”. Wyjątkowe spotkanie – autora vloga kulinarnego pt. „Kreator Smaku”, kucharza Michała Bałazego oraz restauratorów, producentów eko i bio żywności, firm oraz gospodarstw agroturystycznych, przyciągnęło tłumy mieszkańców. Wszyscy chętnie obserwowali, jak mistrz kuchni gotuje, a potem degustowali przygotowane dania.

- Przede wszystkim jestem zaskoczony frekwencją, impreza miała charakter impulsywny czyli co jakiś czas coś się działo ale też publiczność średnio co 40 minut się zmieniała. Biorąc pod uwagę, że przez 6 godzin Park Zdrojowy był pełny to już teraz wiem, że odwiedziło nas około 4000 osób, jak na pierwszy raz, wynik magiczny - relacjonuje Michał Bałazy.

- Dopisali moi przyjaciele - ci ze świeżymi serami kozimi, ci z chlebem, z eko wędliną, dwa stoiska z rybami, stoisko z miodami, piwowarzy śląscy warzyli piwo, Jastrzymbionki śpiewały, śpiewał też Sasha i była bardzo rodzinna atmosfera, którą podkreślali wszyscy zarówno wystawcy jak i partnerzy imprezy - dodaje Michał Bałazy.

- Festiwal uważam za swój największy sukces, jestem zachwycony odbiorem mojej osoby przez mieszkańców Rybnickiego Okręgu Węglowego bo trzeba podkreślić że odwiedzili mnie goście z Jastrzębie, Żor, Wodzisławia, Rybnika, Radlina, Raciborza i kilku innych miast. Jestem zachwycony i wdzięczny. Bardzo wdzięczny wszystkim, którzy pomogli przy organizacji tego eventu - dodał jastrzębianin.

Znany jastrzębski kucharz, przygotował podczas pokazu m.in. zupę z palonej dyni z imbirem i krótko dojrzewającym kozim serem i kaczą pierś na różowo z żurawiną, serwowaną na kaszotto z pęczaka.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na jastrzebiezdroj.naszemiasto.pl Nasze Miasto