Do przyrządzenia ryby po grecku potrzebujemy:
Składniki:
8 kostek ryby mrożonej ryba po grecku
1/2 selera
4 marchewki
1 pietruszka
2 cebule
koncentrat pomidorowy
1/2 łyżki soli
liść laurowy
olej do smażenia
1/4 łyżeczki pieprzu
cukier do smaku
Warzywa (marchewki, pietruszkę, seler) należy zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w paski i dusić pod przykryciem około 30 minut. Kostki ryby należy posolić i odczekać, aż się rozmrozi. Następnie rozmrożoną rybę obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć. Do uduszonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy, liść laurowy, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu ryby, rozdrobnić ją i dodać do warzyw.
Zobacz też: POTRAWY WIGILIJNE [PRZEPISY]
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?