Składniki:
- 75 dag twarogu
- 10 dag masła
- 3 jaja
- 1/2 szklanki śmietanki
- siekana pietruszka i szczypiorek
- 5 ogórków
- sos tabasco
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Twaróg dwa razy przepuścić przez maszynkę. Obrać 4 ogórki i pokroić w kostkę. Żółtka ubić ze szczyptą soli i dodać śmietankę. Ubijać na parze, dodając stopione masło. Gdy masa zgęstnieje, ostudzić. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce sera. Wymieszać z ogórkiem i zieleniną. Doprawić sosem, pieprzem i solą. Masę przełożyć do wyłożonej przezroczystą folią salaterki, przykryć talerzykiem, obciążyć i wstawić do lodówki. Po 24 godzinach wyjąć paschę z salaterki i przenieść na talerz. Udekorować pokrojonym w plasterki ogórkiem oraz pietruszką.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?