Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ogórkowa pascha

[email protected]
Składniki: - 75 dag twarogu - 10 dag masła - 3 jaja - 1/2 szklanki śmietanki - siekana pietruszka i szczypiorek - 5 ogórków - sos tabasco - pieprz, sól Przygotowanie: Twaróg dwa razy ...

Składniki:
- 75 dag twarogu
- 10 dag masła
- 3 jaja
- 1/2 szklanki śmietanki
- siekana pietruszka i szczypiorek
- 5 ogórków
- sos tabasco
- pieprz, sól

Przygotowanie:
Twaróg dwa razy przepuścić przez maszynkę. Obrać 4 ogórki i pokroić w kostkę. Żółtka ubić ze szczyptą soli i dodać śmietankę. Ubijać na parze, dodając stopione masło. Gdy masa zgęstnieje, ostudzić. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce sera. Wymieszać z ogórkiem i zieleniną. Doprawić sosem, pieprzem i solą. Masę przełożyć do wyłożonej przezroczystą folią salaterki, przykryć talerzykiem, obciążyć i wstawić do lodówki. Po 24 godzinach wyjąć paschę z salaterki i przenieść na talerz. Udekorować pokrojonym w plasterki ogórkiem oraz pietruszką.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto